Hoe een padelracket kiezen?

De vorm

 • Ronde rackets
  Dit type racketpadel is over het algemeen zeer gemakkelijk te hanteren, wat resulteert in een hoge mate van wendbaarheid. Ze worden aanbevolen voor alle soorten spelers vanwege het gebruiksgemak. De reden hiervoor is dat de sweet spot beduidend groter is dan de andere types. Zoals je waarschijnlijk hebt aangenomen, zijn deze rackets ideaal, vooral voor beginners.
 • Traan/druppel rackets
  Als het gaat om de beste verhouding vermogen / controle, onderscheidt dit type zich van de rest. Ze staan ​​bekend als veelzijdig, omdat ze een goede balans hebben tussen functies van zowel ronde rackets als diamanten rackets.
 • Diamanten rackets
  Als je een racket wilt kopen om het meeste uit je slagen te halen, dan moet je voor een diamanten racket gaan.

De balans

 • Lage balans
  Rackets met een lage balans zijn meestal rond van vorm. Het gewicht is iets naar het handvat toe geplaatst, waardoor je meer controle hebt over het racket. Dit type racket wordt aanbevolen voor beginners.
 • Gemiddelde balans
  Rackets met een medium balans hebben een gelijkmatigere gewichtsverdeling dan rackets met een lage of hoge balans. Het gewicht wordt ergens tussen het hoofd en het handvat geplaatst. Ze worden aanbevolen voor spelers die een krachtig racket willen, maar zonder de controle erover te verliezen.
 • Hoge balans
  Rackets met het gewicht naar het hoofd toe hebben een hoog evenwicht. Ze zijn moeilijker te controleren en te hanteren dan die met een lage of gemiddelde balans. Gewoonlijk hebben diamantvormige rackets, die bekend staan ​​om hun kracht, dit soort balans. Ze worden aanbevolen voor gevorderde spelers.

Stijfheid

 • Zachte rackets
  Dit soort rackets worden ook wel defensieve rackets genoemd, omdat de bal meer stuitert door een hogere buiging van de materialen van het racket. Daarom is het gemakkelijker om agressieve aanvallen alleen af ​​te weren door de rackets op de weg van de bal te plaatsen.
  Een ander voordeel van zachtere rackets is de vermindering van trillingen, aangezien het racket de meeste energie van de impact met de bal absorbeert, waardoor deze soepeler en comfortabeler wordt. Ze hebben vooral de voorkeur voor amateurspelers, omdat ze ook gemakkelijker te besturen zijn.
 • Harde rackets
  Ze staan ​​ook bekend als aanvallende rackets. Hardere rackets zullen moeilijker te bedienen zijn. Ze geven de speler meer kracht bij het slaan van de bal, maar zoals we weten, zal dit leiden tot een gebrek aan controle. Als je echter een ervaren speler bent en het grootste deel van je spel gebaseerd is op volleys en je graag dichtbij het net speelt, moet je voor hardere rackets gaan. Een ander voordeel van harde rackets is dat ze langer meegaan dan zachtere opties.

Gewicht

Als het op gewicht aankomt, is er geen exact aantal gram dat een padelracket moet wegen. Het komt allemaal neer op de voorkeuren van de speler en zijn of haar speelstijl.
Over het algemeen zal het hogere gewicht het vermogen vergroten en de wendbaarheid verminderen. Aan de andere kant zijn lichtere rackets gemakkelijker te hanteren, maar geven ze minder kracht aan de slagen.

Materiaal

 • Glasvezel
  Historisch gezien het meest gebruikte materiaal in de padelrackets-industrie. Sinds koolstofvezel in beeld kwam, is glasvezel in populariteit afgenomen, maar het is nog steeds erg zichtbaar, vooral in de low-end rackets-markt. Meestal zijn glasvezelrackets goedkoper en flexibeler. Een nadeel is dat ze zwaarder en minder duurzaam zijn dan koolstof.
 • Koolstofvezel – carbon
  Dit materiaal wordt over het algemeen gebruikt voor high-end rackets. Het heeft een goede reputatie en de populariteit is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Binnen hun belangrijkste kenmerken zijn rackets van koolstofvezel zeer duurzaam, lichter en bestand tegen hoge temperaturen.

De kern

 • EVA
  Het is het meest gebruikte materiaal in de racketindustrie van padel. Hoe weten we of een kern is gemaakt van EVA? In feite moeten we de gaten van het racket controleren: als ze helemaal vlak en glad zijn, is het EVA.
  EVA-kernen bieden een hogere duurzaamheid en een gladder ontwerp dan schuimkernen. Aan de andere kant zijn ze harder dan foam, waardoor ze minder baloutput genereren. Ze worden aanbevolen voor meer gevorderde en agressieve spelers.
 • Schuim
  Dit type kern is zachter dan EVA, waardoor de spelers de bal met minder kracht kunnen slaan dan hardere rackets. Het wordt meestal geassocieerd met verdedigende spelers. Een van de belangrijkste kenmerken van schuimkernen is dat ze meer meer bal output genereren. Als belangrijkste nadeel zijn schuimkernen minder duurzaam dan EVA.
Menu
Sluit